Wat te doen?

Het is natuurlijk mogelijk om in alle rust te genieten van het huisje en het park, maar voor wie er graag op uit trekt is er in de omgeving ook voldoende te beleven.

Aalten

De gemeente Aalten ligt in de Achterhoek, direct aan de Duitse grens, en het dorp Dinxperlo ligt zelfs óp de grenslijn. Wandel door de smalle staatjes van Aalten en ontdek de vele winkels, restaurants en terrassen. Wie geïnteresseerd is in de historie kan een bezoek brengen aan het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten.

Wandelen en fietsen in Aalten

Vanuit huisje de Brömmel zijn er verschillende mogelijkheden om de natuur te verkennen, zoals het Nationaal Landschap Winterswijk, Met de fietsknooppunten kun je van knooppunt naar knooppunt je eigen route met gewenste afstand bepalen.

Ook kun je onder begeleiding van een vogelaar en een jager een fietstocht maken, zodat je de mooiste plekjes te zien krijgt. Informeer bij de VVV naar de mogelijkheden.

Met minder inspanning de omgeving verkennen, kan door een e-chopper te huren bij park de Italiaanse Meren.

Eten, drinken en overig vermaak in Aalten

Suzie’s Farm ligt direct naast ons park. Je kunt heerlijk eten in het restaurant of de producten van de boer in boerderijwinkel kopen. Daarnaast kun je bij Suzie’s Farm midgetgolfen, kegelen (vergelijkbaar met bowlen), gebruik maken van de indoor speelboerderij en lekker buiten spelen in de speeltuin.

Verscholen in het Achterhoekse landschap, tussen Aalten en Lichtenvoorde en gelegen aan diverse mooie wandel- en fietsroutes, is Theehuis aan de Bosrand te vinden voor een kop koffie, thee of huisgemaakt gebak en andere lekkernijen.

Spelen, eten en dieren knuffelen kan bij zorgboerderij De Neeth. De boerderij beschikt over een speeltuin met zelfbedieningsterras, een pannenkoekenrestaurant, museum, winkel en natuurlijk dieren, zoals kippen en koeien.

In juli en augustus kun je echte Achterhoekse wijnen proeven bij Wijngoed De Hennepe in Aalten. Liever een biertje? Dat kan bij Stadbrouwerij De Borghman in Bredevoort.

Dorpen en steden in de Achterhoek

Vlakbij Aalten is het plaatsje Dinxperlo waar midden op straat de grens met Duitsland is. Of wandel eens door de middeleeuwse straatjes van vestingstadje Bredevoort.

Voor zwemmen, fitness, tennis, minigolf en welness kun je terecht bij Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk dat ook toegang biedt aan daggasten.

Duitsland

Duitsland ligt letterlijk om de hoek. Een uitstapje over de grens is dan ook zo gemaakt. Houd je van shoppen? Dan is Shopping Arkaden in Bocholt op slechts 12,5 km afstand een aanrader. Meer van het functioneel shoppen? In Bocholt is ook Kaufland te vinden, een grote supermarkt met een ruim assortiment.